Чачић у затвору пише програм странке

Aгенције
Чачић у затвору пише програм странке

Загреб - Бивши високи функционер Хрватске народне странке (ХНС) Радимир Чачић у затвору у Пули пише програм странке коју ускоро планира да оснује.

То је јуче потврдила независни саборски посланик Наталија Мартинчевић, блиски сарадник Радимира Чачића, која је због подршке Чачићу прошле седмице и избачена из ХНС-а.

- Радимир Чачић ће се политички активирати када изађе из затвора. Да, то ће бити кроз нову националну странку коју ћемо основати. Она још није основана, али се привредни програм пише. Већину тог програма пише Радимир Чачић у казнионици у Пули, а остатак многи људи са искуством у привреди - испричала је Мартинчевићева.

Она је додала да ће странка имати највеће упориште у сјеверозападној регији, а да се о коалицијама још не размишља.

- Ми име странке имамо, али не могу га рећи јер ће већ сутра у ХНС-у ићи да га региструју. Они су, уосталом, већ регистровали два имена странака како би спријечили нас у неким наумима, што довољно говори о њиховом страху. Оно што могу рећи јесте да странка неће имати скраћеницу ХНС - рекла је Мартинчевићева и додала да ће се странка највише фокусирати на привреду, без идеологија.

Она је нагласила да ће Чачићева странка јасно презентовати пројекте, мјере, циљеве и рокове, што нико у политичком животу у Хрватској не ради.

- Да, Чачић је неријетко постављао рокове док је био потпредсједник Владе за неке пројекте па би ти рокови били прекршени, али данас нико у Влади рокове не поставља, ништа нема упориште да знамо када ће нешто бити готово - рекла је Мартинчевићева.

Тврди да није немогуће да се тој странци након Чачићевог изласка из затвора придруже и неки истакнути ХНС-овци.

Чачића је предсједништво Хрватске народне странке, која је дио власти, из својих редова искључило у јануару ове године. Чачић (64), који је био оснивач и бивши предсједник ХНС-а, налази се на одслужењу затворске казне у трајању од 22 мјесеца, због изазивања тешке саобраћајне несреће 2010. године у Мађарској, када су двије особе погинуле.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана