Чачић стигао кући

Агенције
Чачић стигао кући

Вараждин - Бивши први потпредсједник Владе Радимир Чачић је нешто послије 16 сати стигао својој кући у Цанкаревој улици у Вараждину пошто је јутрос отпуштен из казнионице у Валтури у близини Пуле.

У краткој изјави окупљеним новинарима рекао је да ће неколико сљедећих дана посветити породици и пријатељима.

"Пар дана ћу бити с породицом и пријатељима и припремати се за јавне наступе. Мислим да ће вам ускоро бити превише мојих изјава и наступа, па сада нема потребе да нешто претјерано коментаришемо", рекао је кратко Чачић.

Није желио одговорити на новинарско питање има ли какву поруку за бившу странку.

Излазећи из аутомобила Чачић се новинарима извинио због кашњења.

"Извиеавам се што мало касним, али ви који ме дуље познате знате да је то готово увијек. Чак сам из затвора мало закаснио с изласком", рекао је Чачић.

Због саобраћајне несреће у Мађарској, у којој су погинуле двије особе, Чачић је у затвору у Реметинцу и у Валтури био више од годину дана, од 17. јуна прошле године. Осуђен је на 22 мјесеца затвора.

По мишљењу Чачићевих адвоката, дошло до погрешнога правног тумачења јер је, по мађарској пресуди, након половице одслужене казне, то јест након 11 мјесеци, требао бити пуштен на слободу, а хрватски суд се водио домаћим законом по којем је након половице одслужене казне могао поднијети посебну молбу за условни отпуст. Захтјев за пријевременим пуштањем на слободу Чачић је поднио средином маја, а комисија за привремени отпуст прихватило га је 17. јуна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана