Словенац спашен код Будве: Бура носила гумењак два километра од обале (FOTO)

ГС
Словенац спашен код Будве: Бура носила гумењак два километра од обале (FOTO)

БУДВА - Управа поморске сигурности (УПСУЛ) и управљања лукама у раним јутарњим часовима имала је још једну акцију спашавања. Тако је са гумењака којег је носила бура спашен држављанин Словеније.

- И поред најављеног сјеверног вјетра и упозорења да се води рачуна приликом испловљења на море, Управа поморске сигурности и управљања лукама је примила позив у 07.25 на Поморско оперативни центар да је једна особа са гумењаком од два метра oстала у квару на плажи Буљарица те га  јака бура носи на орворено море - казао је за портал Дан Жарко Лукшић начелник УПСУЛ.

Оператери Драган Ђуровић и Владо Касалица су уз координацију са Спаилачким чамцем САР-1 са посадом Исидора Јовановић и Ставан Асовић за мање од 45 минута спасили словеначког држављанина на неих два километра од обале и дотеглили до плаже Буљарица.

- УПСУЛ по ко зна који пут упозорава туристе да се на излажу животним ризицима и не излазе по лошем времену на море. Сличан случај са смртним посљедицама се десио прије пар година управо на истом мјесту гдје спашен Словенац - наводи Лукшућ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана