Булатовић: Смирити тензије и стабилизовати ситуацију

Срна
Булатовић: Смирити тензије и стабилизовати ситуацију

БУДВА - Ново руководство у Будви разговара како би се смириле тензије и стабилизовала ситуација, поручио је вршилац дужности предсједника ове општине Владимир Булатовић.

Булатовић је рекао новинарима да се на цивилизован начин покушава ријешити настала ситуација у Будви.

"Послали смо упит Управи полиције за процјену безбједносне ситуације и они су процијенили да је потребно да буду ту. Грађани и присталице које су позвали Демократски фронт и Демократе су се ту окупиле", навео је Булатовић.

Булатовић је нагласио да они своје присталице не позивају.

"Иако имамо велики притисак од њих, није нам жеља да дође до било каквог сукоба и инцидента између било којег грађанина општине Будва или грађанина Црне Горе. Водимо разговоре да се ситуација око Општине и унутар ње нормализује, да грађани могу да користе своје сервисе у Општини, а да се сви остали разиђу", рекао је Булатовић.

Он је оцијенио да ће на тај начин доћи до разрјешења "различитог правног тумачења", на које су, како каже, сви добили мишљење.

"Све коначне информације подијелићемо са представницима медија на крају дана, а ми сада водимо разговоре ради смиривања тензија и стабилизације ситуације", навео је Булатовић, не прецизирајући са ким се разговара.

Булатовић је подсјетио да је и синоћ позвао све службенике да дођу данас на радна мјеста и несметано врше своје дужности.

"Само сам их замолио да користе службени улаз, што је и обичај, а онај улаз који је намијењен за странке да се користи на тај начин", објаснио је Булатовић.

Марко Царевић и Крсто Радовић, које је недавно нова скупштинска већина смијенила са мјеста предсједника општине и предсједника Скупштине општине Будве, ухапшени су јуче ујутро испред зграде Општине.

Црногорски медији навели су да је ухапшене претукла полиција, да је употријебила и хемијска средства, те да су поломљена стакла на згради Општине. Царевић и Радовић, као и њихови сарадници које је полиција привела у Центар безбједности, послије подне су пуштени на слободу.

Из црногорске Управе полиције саопштено је да је полиција у Будви привела 23 лица због спречавања полицијских службеника у вршењу службене радње.

Одборници ДПС-а, Црногорске, Социјалдемократа и независни одборник Стеван Џаковић изгласали су 11. јуна неповјерење предсједницима будванске општине Марку Царевићу и Скупштине општине Крсти Радовићу и изабрали ново руководство.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана