Будвански парламент сутра бира предсједника општине и Скупштине општине

Срна
Будвански парламент сутра бира предсједника општине и Скупштине општине

ПОДГОРИЦА - Предсједници општине и Скупштине општине Будва требало би да буду изабрани на сутрашњој сједници локалног парламента која је заказана по хитном поступку.

На дневном реду сједнице, коју је заказала вршилац дужности предсједника будванске Скупштине Снежана Куч, налази се и давање сагласност на рјешење о разрјешењу потпредсједника општине Марка Марковића.

У образложењу се наводи да је Пословником Скупштине предвиђено да сједница може бити сазвана по хитном поступку у року краћем од 10 дана у случају наступања околности којима се угрожава имовина веће вриједности.
- То се односи и на постојање неодложне потребе за рјешавање и разматрање одређеног питања или односа чије нерјешавање би проузроковало или могло проузроковати посљедице - наводи се у образложењу и додаје да је дневни ред сједнице предложен на основу Закона о локалној самоуправи и да постоје услови за сазивање по хитном поступку.
Сједница ће бити одржана у згради општине, у сали гдје се одржавају сједнице Скупштине.

Доскорашње предсједнике општине и Скупштине Марка Царевића и Крста Радовића новоформирана одборничка већина смијенила је 11. јуна. Тада су на те функције као вршиоци дужности именовани Владимир Булатовић и Снежана Куч, због чега данима трају протести у овој општини.

Прије сједнице на којој би требало да буду именовани челници будванске општине, биће одржано засједање на којем ће бити разријешени стари и изабрани нови предсједници скупштинских одбора.

Биће разматрана информација Булатовића о активностима на деблокади рачуна општине. На дневном реду је и Приједлог закључка о давању сагласности за ангажовање додатног обезбјеђења ради спречавања опасности по лица и имовину општине.

Представници Специјалног државног тужилаштва ушли су у зграду општине Будва, испред које су и данас полицијске снаге, ради изузимања документације.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана