Будвански бизнисмен Блажо Дедић прао новац за Дарка Шарића

Вијести
Будвански бизнисмен Блажо Дедић прао новац за Дарка Шарића

Будва - Будвански бизнисмен Блажо Дедић, чијем предузећу “Маестрал инжењеринг” је Централна банка блокирала рачун због дугова држави, под истрагом је Тужилаштва Црне Горе због сумње да је учествовао у прању прљавог новца одбјеглог наркобоса Дарка Шарића.

Истрага траје већ више од двије године, а Дедић за то вријеме покушава да се ријеши милионских дугова у које је запао, углавном од 2009, када му је кренуло низбрдо.

Његова имовина у Будви, Котору и Улцињу је под хипотекама и фидуцијама Хипо Алпе-Адриа Банке и Црногорске комерцијалне, којима дугује око десет милиона еура.

- Никада никакве послове нисам радио са Дарком Шарићем и мислим да ће то истрага и суд утврдити, ако их буде занимало - тврди Дедић за “Вијести”.

Он је раније негирао и наводе Специјалног тужилаштва у Београду да је у Србији прао новац од кокаина купујући фирме у Војводини, управо за Шарића, а преко своје друге фирме “Маестралтурс”. Дедићу су у Србији заплијењени вриједни хотели, управо у власништву тог предузећа.

За прање новца у Београду подигнута је посебна оптужница против Шарићеве групе, а Дедић је једина особа која није на списку оптужених.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана