Будва: Спријечен улазак у зграду општине новој парламентарној већини

Срна
Будва: Спријечен улазак у зграду општине новој парламентарној већини

БУДВА - Предсједник Скупштине општине Будва Крсто Радовић није дозволио данас новој одборничкој већини да уђе у салу локалног парламента.

Одборници ДПС-а, Црногорске и независни одборник Стеван Џаковић заказали су сједницу Скупштине општине Будва на којој би требало да се расправља о смјени Радовића и градоначелника Будве Марка Царевића.

Радовић је рекао да је сазив за данашње засједање групе одборника потпуно нелегалан.

"Ваша групација може да одржи сједницу на ливади јер ради као група грађана", поручио је Радовић, пренијели су подгорички медији.

Он је поручио да је као предсједник Скупштине општине Будва сједницу заказао сходно свим законским одбредбама.

"А, ово је једна правна хајдучија и жао ми је што се нису удостојили да саслушају. Ово је један перформанс који господа покушавају да изведу, а оно што је сигурно и што бих поручио грађанима Будве да се лаж брани ријечима, а истина временом", рекао је Радовић.

Одборник Црногорске Анђела Ивановић, која је требала да предсједава, затражила је да Радовић дозволи одржавање сједнице.

Ивановићева је рекла да је за 17 одборника данас забрањен улазак у салу која је предвиђена за одржавање Скупштине општине.

"Сматрамо да је ријеч о грубом кршењу закона. Да је предсједник Скупштине општине асолутно злоупотријебљен и да ће због тог кршења закона сносити озбиљне санкције", рекла је Ивановићева.

Она је поручила будванској и црногорској јавности да је скупштина тамо гдје има услова за њено одржавање, односно гдје постоји кворум, а то је 17 одборника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана