Будва: Полиција избацила сто радника хотела Могрен

Агенције
Будва: Полиција избацила сто радника хотела Могрен

Будва - Туристичка инспекција запечатила је данас хотел "Могрен" у Будви, након што је полиција насилно избацила око сто радника наочиглед збуњених гостију.

Када је инспекција стигла у хотел с циљем да га запечати, више од сто радника затворило се у просторије хотела одбијајући да га напусти. Послије вербалних сукоба, туристичкој инспекцији се прикључила и полиција.

Полицијски начелник Слобо Ковачевић позвао је раднике да напусте хотел, јер полиција има наређење да асистира инспекцији. Радници су одбили да га послушају и легли на под хотела. Приликом уласка 50 припадника Интервентне јединице у хотел, радници су скандирали "Е вива Монтенегро".

Припадници Интервентне јединице полиције примјеном силе су избацили раднике хотела "Могрен" из тог објекта. Двадесетак радника је приведено јер су одбили да напусте хотел, а пуштени су након што су дали изјаве.

Тензије у хотелу су се смириле након неколико часова, а испред "Могрена" се неколико сати могао видјети кордон полиције. У хотелу "Могрен" тренутно борави око 60 гостију који још не знају да ли ће остати у хотелу или ће бити премјештени, а јуче нису могли да уђу у своје собе.

Компанија "Меркур", која је закупац хотела, суди се са "Будванском ривијером", која је власник објекта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана