Будва не може да наплати казну од Маровића

Агенција
Будва не може да наплати казну од Маровића

Будва - Општина Будва ни шест мјесеци након истека рока није успјела да наплати милион евра, односно да на себе у тој противвриједности прекњижи некретнине осуђеног шефа будванске криминалне групе Светозара Маровића, на основу малверзација које је признао да је починио.

Крајњи рок за уплату на рачун града био је 10. октобар 2017, након чега је општина требало да активира хипотеке на земљу у Мрчевом пољу и Кримовици, коју су Светозар и његов син Милош Маровић заложили као гаранцију за исплату новца.

Старији Будванин, за којим је расписана потјерница због избјегавања одслужења затворске казне, заложио је дједовину на Јазу и родном селу Кримовици - парцеле површине око 13.000 квадрата.

Уз њих, заложена је и имовина његовог сина Милоша, такође осуђеног члана будванске криминалне групе.

Као гаранцију да ће његов отац вратити 1.100.000 евра, он је заложио 10.000 квадрата земље у Мрчевом пољу.

На комплетну имовину још прије годину уписана је хипотека државе Црне Горе.

Уписивањем хипотеке од стране државе дошло је до правне заврзламе, јер их општина потом није могла активирати.

До још веће пометње у активирању гаранција настало је када је Специјално тужилаштво блокирало земљу Милоша Маровића због сумње да ју је купио новцем стеченим криминалом.

Маровићи се још нису јавили ни на издржавање затворских казни. Адвокати Светозара Маровића поновили су да се њихов клијент налази на лијечењу у приватној психијатријској клиници у Београду и да је то разлог зашто још није почео да издржава затворску казну.

Потпредсједник црногорске Владе и министар правде Зоран Пажин поздравио је најаву министра МУП-а Србије Небојше Стефановића о репресивним акцијама против криминалаца који из Црне Горе покушавају да се сакрију у тој држави, истичући да очекује ускоро и хапшење и изручење Светозара и Милоша Маровића.

Према споразумима које је потписао, Маровић је учествовао у малверзацијама приликом градње Доњег булевара, пута у селу Крапина, платоа на Јазу, изградње система за пречишћавање отпадних вода, као и у предметима "Проперти инвестмент", "Копирајт", "Пријевор" и "ТК Плаза". (Агенције)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана