Будва: Након 75 дана без приватног обезбјеђења испред Општине

ГС
Будва: Након 75 дана без приватног обезбјеђења испред Општине

БУДВА - Након 75 дана, јутрос испред улаза у зграду Општине Будва нема радника двије приватне агенције за обезбјеђење, које су спречавале улазак у управну зграду представницима насилно скинуте власти из редова ДФ-а и Демократа, јавиле су Вијести.

На улазу нема ни припадника полиције.

Вијести наводе да је испред зграде стигао Марко Бато Царевић, лидер коалиције "За будућност Црне Горе" у Будви. Долазак Царевића испраћен је овацијама.

Подсјећамо, Царвић је смијењен у јуну ове године. Тадашња скупштинска већина, предвођена ДПС-ом, смијенила је и предсједника Скупштине општине Крсту Радовића.

И Радовић је јуторс стигао пред зграду општине.

Окупљени, којих је више од стотину, пјевају - "Нема Мила, нема Тита, сада се овдје Бато пита", и "Чује се до небеса, нема више ДПС-а", преносе Вијести.

Не зна се да ли су на радно мјесто дошли Никола Дивановић и Анђела Ивановић које је претходна скупштинска већина именовала за челнике Општине и Скупштине општине.

Царевић је поручио са улаза у зграду Општине да ће дозволити онима који су узирпирали власт да господски напусте зграду. Показујући да јутрос на улазу нема приватног обезбјеђења, Царевић је рекао да се тако понашају кукавице.

- Свануло је лијепо јутро које ће златним словима бити уписано у историју овога града и државе Црне Горе. Сви смо емотивни, многи наши родитељи нијесу дочекали овај дан, бојао сам се да ћу и ја бити један од тих. Ви сте понос мој, јер без обзита на сву различитост показали смо јединство - рекао је Царевић.

Он је истакао да су сви први међу једнакима.

- Преузимамо један велики терет и обавезу. Човјек сам од ријечи, за разлику од ових којима ријеч није ваљала ништа позивам све да врло одговорно засучемо рукаве, јер су нам оставили пустош, свуда у сваком сегменту нашега друштва. Да створимо народну власт, правићемо праведно друштво гдје ће закон важити за све једнако, гдје ће свако живити од свога рада и да неће бити пардона. Корупција и криминал које су главне одлике режима бити сведене на нулу - поручио је Царевић, преносе Вијести.

На јуче одржаним изборима у Будви, ДПС је доживио највећи пораз за протеклих 20 година. Први пут имаће једноцифрени број одборника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана