Брзина главни узрок несреће у кањону Морача, возач возио 80 километара на час

Вијести
Брзина главни узрок несреће у кањону Морача, возач возио 80 километара на час

Подгорица - Брзина кретања аутобуса, двоструко већа од дозвољене, узрок је несреће у којој је крајем јуна погинуло 18 румунских туриста у кањону Мораче, у Црној Гори, пишу подгоричке “Вијести”.

Тужилац Војислав Грујић потврдио је да је завршио истрагу и да ће предмет у понедјељак послати Вишем тужилаштву у Бијелом Пољу

У коначном извјештају тужилаштва о несрећи у Платијама утврђено је да се због брзине од 80 километара на час, која је била двоструко већа од дозвољене на тој дионици пута, догодила трагедија румунског “аутобуса смрти”, који је 23. јуна ове године, након пада у кањон Мораче однио 18 живота.

- Извјештај је окончан, а списе предмета ћу послати Вишем тужилаштву на даљу одлуку - казао је тужилац Грујић.

Он, међутим, није желио да износи детаље из извештаја, али је потврдио да је током истраге утврђено да је преминули возач возио 80 километара на час, што је била двоструко већа брзина од дозвољене.

Коначан извјештај тужилаштва урађен је на основу вјештачења стручњака за саобраћај Милана Шљиванчанина, који је током свог налаза утврдио да је брзина двоструко већа.

Олупина румунског аутобуса још није извађена из кањона у којем је тог поподнева живот изгубило 18 туриста, док је 29 Румуна теже повријеђено.

Велики дио њих се и даље лијечи у румунским болницама.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана