Туристкињи у Сплиту наплатили 90 евра за гледање финала ЕП

Танјуг
Туристкињи у Сплиту наплатили 90 евра за гледање финала ЕП

СПЛИТ - Једна Британка, која је недавно љетовала у Сплиту, на друштвеној мрежи Редит објавила је су њу и њену породицу у једном тамошњем ресторану на Риви "одрали" за 90 евра, а да за тај новац нису ништа конзумирали.

Она је написала да је реч о сплитском ресторану "Рооф 68", а сплитска Слободна Далмација напомиње да се са терасе тог објекта пружа прекрасан поглед на Диоклецијанову палату и луку. Британка је написала да је у потрази за рестораном, гдје би са породицом могла да одгледа финале Европског фудбалског првенства између Енглеске и Шпаније, ушла у један у коме јој је хостеса понудила сто за који је, каже, морала да положи депозит 30 евра по особи.

Хостеса јој је, тврди, рекла да не брине и да ће, ако износ за пет особа не буде потрошен, разлику ће добити назад. Жена је пристала и депозит платила платном картицом.

Када су одгледали утакмицу, свако од њих петоро је попио по два пића, од којих су само два била алкохолна. Отишла је до конобара да подмири рачун и затражи депозит, али ју је дочекао "хладан туш", јер јој је речено да депозит не враћају.

"Потрошили смо 60 € па сам тражила 90 € назад, али они су били неумољиви, рекли су ми да тако не иде и да не враћају новац. Заправо смо били обавезни да потрошимо 150 €.

Казали су да можемо остати и потрошити остатак своте или се вратити други пут. Како смо одсели сјеверније од Сплита нисмо се намеравали враћати.

Шеф је назсвао хостесу која је казала да ми није рекла да ћу добити новац назад", љутито је описала ситуацију Британка на друштвеној мрежи Редит.

Следећег јутра је мејлом контактира рачуновдство ресторана "Рооф-а 68" и добила одговор да јој новац неће бити враћен.

Њена објава изазвала је низ коментара, међу којима је и један који ју је упутио да се борати сплитској Пореској управи, Друштву за заштиту потрошача или да ангажује адвоката, али и да једноставно заборави на неугодност коју је доживела у Сплиту.

У ресторану/бару "Рооф 68" имали су нешто другачију причу, преноси Слободна Далмација.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана