Британац у Македонији умро од алкохола, не од еболе?

Агенције
Британац у Македонији умро од алкохола, не од еболе?

Скопље - Македонија је у петак саопштила да постоји "мала шанса" да је Британац који је умро јуче у Скопљу био заражен вирусом еболе, те да се највјероватније ради о компликацијама насталим послије тровања алкохолом.

- Мала је шанса да је он имао еболу, али сачекаћемо потпуне резултате - рекла је доктор Јованка Костовска из Комисије за заразне болести Министарства здравља Македоније.

Она је додала да у Македонији нису забиљежени додатни сумњиви случајеви, али да је хотел у којем је Британац одсјео и даље затворен. Узорак крви и ткива британског држављанина послати су на анализу у Франкфурт. Преминули британски држављанин, који је у Скопљу био на службеном путу, посљедњи пут је био на афричком континенту прије три године у посјети сестри у Танзанији. Љекари сумњају да се ради о компликацијама које су изазване конзумирањем превелике количине алкохола.

И здравствене власти Велике Британије су објавиле да је мало вјероватно да је ебола узрок смрти њиховог држављанина у Македонији, упркос сличним симптомима.

- Сматрамо да је мало вјероватно да је ебола узрок смрти нашег држављанина. Ипак ћемо наставити да радимо са нашим партнерима у истрази - изјавио је доктор Брајан Меклоски из Завода за јавно здравље Енглеске. (Агенције)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана