Брђанин: Одлука о мојој смјени незаконита

СРНА
Брђанин: Одлука о мојој смјени незаконита

ПОДГОРИЦА - Смијењени директор Управе полиције Црне Горе Зоран Брђанин рекао је да је незаконита одлука Владе о његовом разрјешењу и да ће, ако не буде стављена ван снаге, поднијети тужбу Управном суду.

Након што га је Влада Црне Горе на телефонској сједници разријешила дужности, Брђанин је рекао да је ријеч о грубом игнорисању механизма предвиђеног Законом о унутрашњим пословима, али и правоснажне судске пресуде.

Он је навео да је садржај одлуке Владе до сада невиђен у црногорској правној пракси и да је незаконит.

"То представља коначно закуцавање у ланцу оглушења о законске норме и судске одлуке које ће, несумњиво, имати вишеслојне посљедице по различите процесе од државног интереса у којима се мјери приврженост државе владавини права", рекао је Брђанин.

Из Владе су раније саопштили да Управа полиције, као организациона јединица Министарства унутрашњих послова, која врши послове у складу са законом о унутрашњим пословима, не може остати без система руковођења, те констатовали да ће мандат директора Полиције престати закључно на дан 12. марта.

Ресорни министар је задужен да распише јавни позив за вршиоца дужности директора Управе полиције од 4. до 10. марта.

Црногорски премијер Милојко Спајић рекао је раније да Брђанин нема повјерење ниједног члана Владе.

Спајић је на друштвеној мрежи "Икс" навео да је, након завршеног јавног позива, министар дужан да за сједницу Владе 12. марта достави извјештај о спроведеном јавном позиву и списак свих пријављених лица која испуњавају услове, с циљем избора најбољег кандидата који ће се "ухватити у коштац са тешким задатком реформе полиције

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана