Братанац Жарка Лаушевића тукао Србина, пријетили му смрћу

Курир, Вијести, Дубровачки вијесник
Братанац Жарка Лаушевића тукао Србина, пријетили му смрћу

Београд, Будва - Никола Лаушевић, агент црногорске тајне службе, са својим пријатељем стартовао је у Будви двије дјевојке, затим су њих двојица њихове момке из Београда и Метковића привели и претукли, да би их на крају привела полиција, пренијеле су подгоричке “Вијести”.

Инцидент се догодио у јеку туристичке сезоне 21. јула.

Николин стриц је, како сазнаје “Курир”, познати глумац Жарко Лаушевић.

Туристи Владимир Ивановић из Београда и Стипе Боровац из Метковића послије инцидента морали су да се „помире” с пијаним државним насилницима како не би дуже заглавили у затвору.

Док је Никола Лаушевић службеник Агенције за националну безбједност (АНБ), други нападач Давор Вуковић ради у Министарству одрживог развоја.

- Владо и ја смо кажњени са по 250 евра, као и њих двојица. Они су кажњени и са по 50 евра због претњи смрћу иако је минимална казна 350 евра! Морао сам да позајмим новац, а судија је нагласила да пасоше нећемо добити док не платимо казне. Ја сам још и добро прошао, али је Влади повређен нос. Девојке су се препале - изјавио је Боровац за “Дубровачки вијесник”.

Ивановић је, како су пренијеле “Вијести”, испричао да је све почело након вечерњег изласка, око 4.30 часа, кад је кренуо са Боровцем и дјевојкама да једу.

- Стали смо код киоска, а оне су наставиле према плажи. Успут су их зауставила два момка и почела да причају с њима. Ми смо им се придружили, дајући до знања момцима да су то наше девојке - испричао је он.

Ивановић каже да су Вуковић и Лаушевић били видно пијани.

- Лаушевић је извадио службену легитимацију Агенције за националну безбедност и привео нас. Вуковић је физички напао мене, а Лаушевић Боровца. После кратког обрачуна полиција нас је привела у полицијску станицу. Тад смо сазнали ко су њих двојица - каже Ивановић.

Убрзо су им, како каже, припадници АНБ, који су дошли да помогну својим колегама, предложили да се помире са Лаушевићем и Вуковићем, што су и прихватили, с обзиром на то да су били свјесни утицаја службеника АНБ и продужења притвора.

Вуковић је у ходнику Центра безбједности у Будви пријетио Ивановићу и Боровцу ријечима: „Бог вас је спасао вечерас, сљедећи пут ћу вас све побити.”

Лаушевић је додао: „Само вас је бог спасао, п.чка ли вам материна.”

Из извора блиских породици Лаушевић “Курир” је сазнао да је Никола братанац познатог глумца.

- Николин стриц је Жарко Лаушевић. Не видим шта је ту спорно - рекао је извор близак породици Лаушевић.

Тадић га помиловао

Жарко Лаушевић је 1993. у кафани „Епл” у Подгорици из пиштоља убио двојицу младића, а трећег тешко ранио.

Убиствима је претходила свађа између младића и Жарка и његовог брата, а глумац је тврдио да је то урадио бранећи брата.

Вијеће Вишег суда у Подгорици 1999. је глумца осудило на четири године затвора за прекорачење нужне обране.

Будући да се већ тад налазио у притвору дуже од четири године, одмах је пуштен на слободу.

Међутим, пресуда је укинута 2001. у Врховном суду Црне Горе, те је Лаушевић осуђен на 13 година затвора.

Од 1999. живи у САД, а крајем 2011. предсједник Србије Борис Тадић га је помиловао.

Дисциплински поступак

Из Агенције за националну безбједност “Вијестима” је потврђено да је у инциденту у Будви учествовао њихов службеник Никола Лаушевић.

- У вези са случајем нарушавања јавног реда и мира у Будви, АНБ је против Лаушевића покренуо дисциплински поступак против именованог, који је у току - одговорили су у АНБ, и додали да њихови службеници немају право да заустављају и приводе људе јер немају полицијска овлашћења.

Пијани

Лаушевић је имао 2,03 промила алкохола у крви, а Вуковић 0,75 промила, према тесту извршеном у полицијској станици - навео је Ивановић.

Прекршајне пријаве

Сва четворица су након туче приведени у полицијску станицу. Након саслушања, против њих су поднесене прекршајне пријаве због ремећења јавног реда и мира физичким нападом.

Против Лаушевића и Вуковића су, након привођења, поднесене и прекршајне пријаве због омаловажавања и пријетњи полицајцима у полицијској станици - каже извор “Курира” из истраге.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана