Бранко Црвенковски поднио оставку

Агенције
Бранко Црвенковски поднио оставку

Скопље - Лидер опозиционог Социјалдемократског савеза Македоније (СДСМ) Бранко Црвенковски поднио је оставку и најавио да се неће кандидовати за нови мандат на Конгресу странке, који ће бити одржан 2. јуна, преносе агенције.

- Не подржавате моје одлуке и зато подносим оставку - рекао је Црвенковски синоћ на сједници Главног одбора СДСМ-а у Скопљу.

Према скопским медијима, Црвенковски је одлуку објавио при крају дискусија, након што је пажљиво саслушао већи дио чланова Главног одбора који су од њега тражили да остане на челу партије до сљедећих избора и да се Конгрес уопште не одржи.

Црвенковски је рекао да Конгрес мора бити одржан будући да његов мандат истиче 24. маја, а мандат чланова Главног одбора 7. јуна.

На сједници није било ријечи о евентуалним кандидатима, али се у македонској јавности већ помињу имена попут бившег обавјештајца Кирета Наумова, потпредсједника Зорана Јовановског, координатора посланичке групе Игора Ивановског, те виђених чланова Зорана Заева и Радмиле Шећеринске.

Црвенковски се на чело СДСМ вратио након истека мандата предсједника државе.

За вријеме његовог четворогодишњег мандата СДСМ претрпјела је пораз на ванредним парламентарним изборима у 2001. години и на овогодишњим локалним изборима.

Бранко Црвенковски био је и предсједник Владе Македоније.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана