Бранка Милић послије скоро двије године напустила Амбасаду Србије у Подгорици

Срна
Бранка Милић послије скоро двије године напустила Амбасаду Србије у Подгорици

ПОДГОРИЦА - Бранка Милић, окривљена у поступку “државни удар” у Црној Гори, данас је напустила Амбасаду Србије у Подгорици, саопштио је бивши амбасадор Владимир Божовић.

Она је провела скоро двије године у згради Амбасаде и на тај начин избјегла да учествује у судском процесу који се водио против ње.

“Бранка Милић управо је напустила зграду Амбасаде Србије у Црној Гори. Тиме је завршена сва процедура и ова храбра жена је напокон слободна”, написао је Божовић на свом “Инстаграм” налогу.

Претходно је Апелациони суд Црне Горе укинуо пресуду којом су окривљени држављани Русије, Србије и Црне Горе било осуђени од једне до 15 година затвора.

Она је једна од 13 оптужених за покушај тероризма на дан парламентарних избора 2016. године које је Виши суд у мају 2019. осудио на затворске казне.

Апелациони суд Црне Горе је 5. фебруара укинуо пресуду и предмет вратио на поновно суђење. Већина је пресуду дочекала на слободи, али не и Бранка Милић.

Њој је данас уручено рјешење да може да напусти зграду Амбасаде Србије.

Поновно суђење за покушај тероризма на дан парламентарних избора 2016. године у Црној Гори заказано је за 31. мај, преносе подгоричке “Вијести”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана