Бранитељска удружења против концерата Карлеуше, Џиновића и Лукаса: "То што радите нема везе с мозгом"

Г.С.
Бранитељска удружења против концерата Карлеуше, Џиновића и Лукаса: "То што радите нема везе с мозгом"

КАШТЕЛ - Након Домовинског покрета против концерата Аце Лукаса, Хариса Џиновића и Јелене Карлеуше на Барбаринцу, у оквиру фестивала Island of Love, побунила су се и бранитељска удружења.

Како јавља Портал Града Каштела, представници бранитељских удружења су упутили захтјев Граду за отказивање концерата.

- Зашто се дозволи концерте Јеленe Карлеуше, Аце Лукаса и Хариса Џиновића, српских турбо фолк извођача? Зашто вријеђате осјећаје бранитеља и свих који су у Домовинском рату изгубили своје најближе? Зашто нисте питали грађане да ли то желе? Зашто нисте питали бранитеље да ли их то вријеђа? Зашто нисте питали родитеље погинулих да ли се питају за што су њихова дјеца погинула? Значи ли вама ишта живот младих људи? Пуна су вам уста бранитеља погинулих за датуме везане уз Домовински рат и пред изборе, али ово што радите стварно нема везе с мозгом - наводе у допису.

Додају да због тога захтијевају да се откажу концерти наведених извођача „из државе која је извршила агресију на Републику Хрватску“.

- Као што се, у истој Хрватској отказују концерти хрватског музичара и домољуба Марка Перковића Томпсона, те барда хрватске глазбе Стјепана Станића - додали су.

Побунио се и Домовински покрет

Подсјетимо, Домовински покрет се раније побунио против истих извођача, те су поручили како сматрају да тај “музички изражај не припада том поднебљу” те да морају чувати “културу којој припадају”.

- Фестивал, осим локалаца, посјећују многи домаћи и страни туристи. Музика обликује нашу стварност и друштвену филозофију, а наведени извођачи припадају неком другом идентитету - навели су у објави на Фејсбуку.

Реакције

Тражење рампе за извођаче из Србије изазвало је бурне реакције, па су се на хрватским порталима ређали коментари.

„Чланови бранитељских удруга углавном и слушају цајке, што глумимо“, један је од коменатара.

„Бранитељске удруге се боре против цајки...Хахахаха...Сами сјеку грану на којој сједе...Хахахахаха.“ додао је други посјетилац сајта 24 сата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана