Брајушковић подноси пријаву против Вељовића

Агенције
Брајушковић подноси пријаву против Вељовића

Подгорица - Бивши полицајац Брајушко Брајушковић најавио је данас да ће поднијети кривичну пријаву против некадашњег црногорског полицијског функционера Веселина Вељовића због, како је рекао, неистина које је саопштио о њему, преносе агенције.

Брајушковић је данас у Министарству унутрашњих послова Црне Горе разговарао са министром Рашком Коњевићем.

- Изложио сам му то што треба и он ће искористити свој положај у систему да уведе овај процес у правне токове, суда и истраге - рекао је Брајушковић, који је ротекле седмице оптужио некадашње полицијске Функционере Веселина Вељовића и Миљана Перовића да су организовали такозване црне тројке за пребијање опозиционих политичара и новинара.

Брајушковић није желио да одговори на питање да ли је од Коњевића затражио полицијску заштиту.

- Теме које се тичу безбједности моје породице не бих коментарисао. Полиција долази у моје село и тамо се, за сада, сматрам сигурним - навео је он.

Брајушковић је рекао да ће поднијети кривичну пријаву против Вељовића, али није прецизирао када.

- Има времена, консултоваћу се са мојим адвокатима - додао је он.

Одговарајући на питање због чега ће поднијети кривичну пријаву, он је рекао да ће то учинити због више неистина које је, како је рекао, Вељовић изнио о њему.

- Надлежним органима мораће да објасни оно што је рекао једном листу да “од ове приче штету може имати Брајушковић и његова породица”. Па нека он објасни какву штету моја породица може имати - каже Брајушковић.

Он је рекао да он није помињао Вељовићеву породицу, већ “само његову самовољу и његово “држава-то сам ја”.

Брајушковић је поручио да не иступа против државе, “већ да ово ради против двојице отуђених људи од режима”.

- Јер је очигледно да су и државни органи схватили да Вељовић није држава, већ је само савјетник предсједника државе, а надам се да ће предсједник схватити каквог савјетника има - рекао је он.

Брајушковић је раније саслушан у полицији и Тужилаштву, али није помињао имена људи, јер би, како је навео, ширење фронта противника одговарало главном инспиратору свега тога.

Вељовић и Перовић су демантовали Брајушковићеве тврдње и затражили да надлежни органи утврде истину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана