Божовић: Србомржња у Црној Гори достигла свој најгори облик

Танјуг
Foto: архива

ПОДГОРИЦА- Србомржња у Црној Гори је достигла свој најгори облик, изјавила је данас функционер Демократског фронта (ДФ) Јелена Божовић коментаришући каменовање аутобуса пуног дјеце на Цетињу.

"Нескривена антисрпска хистерија у Црној Гори, кулминацију је доживела кроз покушај отимања храмова српске православни цркве, прогањање и хапшење српских политичара, а ево сад се, нажалост, одразило и на децу", рекла је Божовић.

Она је истакла да овај чин не да неће бити осуђен на адекватан начин, веће га, каже, поједини политичари и политичарке и даље потхрањивати и тако подстицати зло које су и сами креирали како би из Црне Горе протерали све што се српским зове.

"Грдно сте се преварили, српство у Црној Гори живи јаче него икад, не можете убити дух предака, не можете потрети историју, традицију, не можете нам отети веру, јер то нас је вековима одржало и то је наш најбољи путоказ за будућа покољења. Нека живи, весели се, пева и слави српски род и српски народ јер има шта да слави и чиме да се поноси", навела је Божовић, пренио је подгорички портал Дан.

Аутобус пун дјеце каменован је синоћ, другог дана Васкрса, на Цетињу само зато што су пјевали и играли коло у Влалдичиној башти испред Цетињског манастира. Каменовање је полицији пријавио возач аутобуса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана