Божиновић: Службе раде свакодневно на случајевима пријетњи

Срна
Божиновић: Службе раде свакодневно на случајевима пријетњи

ЗАГРЕБ - Министар унутрашњих послова Хрватске Давор Божиновић рекао је да је посљедњих дана било више пријетњи члановима Владе и да полиција и остале службе на томе раде свакодневно.

"Полиција сваку пријетњу узима за озбиљно, а у случају када се у кратко вријеме догоди више њих, предузимају се и одређене мјере као што је јуче било појачано присуство полиције на Марковом тргу /у Загребу/", рекао је Божиновић новинарима.


Он је навео да због интереса истраге не може говорити о детаљима, али је напоменуо да је извјештај СОА /безбједносно-обавјештајне агенције/ упутио на пријетње у јавном простору те радикализацију која траје годинама.

"Чињеница је да постоје и одређени покушаји организација које би недемократским начином хтјеле да утичу на промјене, укључујући промјене власти", додао је Божиновић.

Он је навео да полиција и остале безбједносне службе на томе раде свакодневно.

Предсједник Владе Хрватске Андреј Пленковић изјавио је јуче да је њему и члановима Владе упућена пријетња смрћу, а зграду Владе обезбјеђивали су припадници интервентне полиције наоружани дугим цијевима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана