Божиновић: Држављани БиХ ће вјероватно поново морати у самоизолацију по уласку у Хрватску

Г.С.
Божиновић: Држављани БиХ ће вјероватно поново морати у самоизолацију по уласку у Хрватску

Шеф хрватског Националног штаба за цивилну заштиту Давор Божиновић, који је и министар МУП-а, је поручио да ће се, како је рекао, вјероватно промијенити режим на граничним прелазима са Босном и Херцеговином, Србијом и Црном Гором. Објаснио је, међутим, и шта ће то значити.

Истакао је да се посљедњих дана биљеже случајеви заразе коју доносе особе из сусједних држава Хрватске.

"Вјероватно ћемо промијенити режим на граничним пријелазима са Србијом, Босном и Херцеговином и Црном Гором, али би се промјене односиле и за грађане Косова и Сјеверне Македоније. Сутра ћемо донијети одлуку. Вјеројатно ће то бити режим који је већ постојао, а подразумијева самоизолацију за оне који долазе из смјера тих држава", казао је Божиновић, преноси dnevnik.hr.

Министарство унутрашњих послова Републике Хрватске саопштило је да држављани Босне и Херцеговине у ову земљу још могу ући само у "изузетно оправданим случајевима".

"У вези с условима уз увјете уласка држављана трећих земаља, укључујући и Босну и Херцеговину и Србију, ради се о досљедној примјени Одлуке Штаба Цивилне заштите Републике Хрватске те особе могу у улазити у Хрватску само у изнимно оправданим случајевима, односно уколико се ради о господарском интересу за РХ као што је уплаћен туристички боравак те уколико се ради о неодгодивим личним разлозима", рекли су у МУП-у.

За улазак у Хрватску, осим путне исправе, потребна је документација којом држављани БиХ доказују наведене оправдане случајеве уласка, као и доказ да се ради о неодгодивом случају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана