Бозанић оптужио власт да Хрватску води у несрећу

Агенције
Бозанић оптужио власт да Хрватску води у несрећу

Загреб - Загребачки надбискуп кардинал Јосип Бозанић оштро је критиковао актуелну власт у Хрватској у божићној честитки, оптуживши је да ће њени потези довести до разарања човјека и несреће за Хрватску, преносе агенције.

У божићној поруци, која је објављена данас, Бозанић је навео да власт друштвене проблеме настоји да рјешава занемарујући основне антрополошке истине.

Наводећи да је током историје било различитих покушаја оспоравања хришћанске антропологије, Бозанић истиче да је за културе и цивилизације посебно болно било наметање противљудских тумачења која су постала политичке диктатуре и идеолошки тоталитаризми.

Бозанић истиче да се у посљедње вријеме свом силином у хрватски школски систем желе наметнути садржаји који показују карактеристике антрополошких отклона од хришћанских, али и ширих религијских полазишта.

- На више смо начина и досад упозоравали на штетност таквих потеза власти за хрватску културу и хрватско друштво, јер они у себи крију методу која се не осврће на примјерено поступање по тражењу општег добра, на улогу родитеља, на одговорност и слободу у одабиру програма - наводи Бозанић.

Та метода, указује Бозанић, не поштује вјерску слободу загарантовану уставним и међународним актима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана