Борис Милошевић позитиван на вирус корона иако је вакцинисан

Срна
Борис Милошевић позитиван на вирус корона иако је вакцинисан

ЗАГРЕБ - Потпредсједник хрватске Владе Борис Милошевић позитиван је на вирус корона, саопштено је вечерас из Владе Хрватске.

Милошевић је током јутра имао блажу температуру и друге симптоме ковида 19, због чега се одлучио тестирати на вирус корона, а налаз је позитиван, преносе хрватски медији.

“Потпредсједник Владе се осјећа добро и има блаже симптоме болести, остаће у изолацији и обављаће своје дужности од куће, слиједећи сва упутства љекара и епидемиолога”, поручили су из Владе.

Из Владе су напоменули да, с обзиром на то да се Милошевић, као и други чланови Владе, претходно вакцинисао против вируса корона, ниједна вакцина не штити 100 одсто од могућности заразе, па тако ни оне против ковида 19, те да је у врло ријетким и малобројним случајевима утврђена присутност овог вируса и код људи који су већ вакцинисани.

“То, међутим, нипошто не умањује повјерење у вакцине ни важност имунизације као кључног инструмента у борби против пандемије вируса корона, узимајући у обзир да, према мишљењу струке и Европске агенције за лијекове, све одобрене вакцине дјелотворно штите од тежих облика болести и смртних исхода”, закључују у Влади Хрватске.

Борис Милошевић је 4. фебруара примио другу дозу “Фајзерове” вакцине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана