Борел: Куцнуо је час да се Западни Балкан неповратно интегрише у ЕУ

Танјуг
Борел: Куцнуо је час да се Западни Балкан неповратно интегрише у ЕУ

ТИРАНА - Током данашњег састанка у премијера Албаније Едија Раме и високог представника за спољну политику и безбједност ЕУ Јосепа Борела у Тирани европски званичник је нагласио да ЕУ улаже напоре да интегрише Западни Балкан у ЕУ.

Он је истакао да је ЕУ "забринута због утицаја руске интервенције у Украјини на Западни Балкан" и додао да су ојачали руска пропаганда и дезинформисање.

"Куцнуо је час да се оживи процес проширења и да се Западни Балкан неповратно интегрише у ЕУ", поручио је Борел, преносе Албанске Дневне Новине.

Борел је рекао и да ЕУ припремила четврти пакет санкција против Русије и потврдио да се на листи санкционисаних налази око 800 људи.

"То је велики удар на економску основу на којој Путин поставља темеље за окупацију", рекао је он и оцијенио да руска агресија представља кршење суверенитета Украјине, али и безбједности и стабилности у Европи.

Високи званичник ЕУ описао је Албанију као најпоузданијег партнера, јер је, каже, њена политика 100 одсто у складу са ЕУ.

Борел је истакао да је Албанија испунила све услове за отварање преговора и рекао да се нада да ће се то догодити током француског предсједавања ЕУ.

Премијер Албаније је, између осталог потврдио да његова влада наставља да ради како би приближила албанско друштво и државу стандардима ЕУ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана