Борба за ресоре у Хрватској МУП кључни захтјев Моста

Агенције
Борба за ресоре у Хрватској МУП кључни захтјев Моста

Загреб - Мост ће, осим Министарства унутрашњих послова (МУП), од Домољубне коалиције тражити ресоре правосуђа, пољопривреде, управе, привреде и околине.

- На челу Министарства унутрашњих послова желимо независну особу која ће главни фокус ставити на обрачун с криминалом и корупцијом, а инсистираћемо да тај ресор припадне нама јер је борба против корупције један од наших главних циљева - поручују неслужбено из Моста.

Међутим, познато је и да ХДЗ-овци показују велико интересовање за тај ресор на чијем је челу, према ранијим процјенама требало да буде Милијан Бркић, блиски сарадник Томислава Карамарка и ХДЗ-ов главни секретар.

У Мосту ових дана интензивно прате информације које се из ХДЗ-а службено и неслужбено пуштају у медије. Мост ће инсистирати на министарствима која су надлежна за реформе које су предложили, потписали и обвезали се у разговорима са СДП-ом и ХДЗ-ом да ће их спровести.

- Нећемо од тога одустати. То су ресори за које смо најавили реформе и желимо имати контролу над њима - поручују из Моста.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана