Бомбом на вођу шкаљарског клана

Агенције
Бомбом на вођу шкаљарског клана

Подгорица - Подгоричанин Марко Мартиновић (38) тешко је повријеђен након што је активиран експлозив испод аутомобила у којем се налазио.

У тренутку експлозије у аутомобил је улазио и један од наводних вођа шкаљарског клана Которанин Игор Вукотић, који није повријеђен у нападу.

Очевици су испричали да је њихов "опел астра" био паркиран у близини четири техничке школе у Подгорици, када се у понедјељак нешто прије 18 часова зачула јака експлозија, а аутомобил претворио у ватрену куглу.

- Аутомобил је пар минута горио на том мјесту, а затим се покренуо, прешао на супротну страну улице и попео на тротоар код зграде Катастра. Нисам успио да видим да ли некога има у возилу - рекао је очевидац.

Очевици напада испричали су да је Мартиновића ватра дохватила док је излазио са возачевог мјеста.

- Ватра му је ухватила одјећу, видјела сам да му гори и капа на глави. Викао је и бацао се по травњаку и блату ту преко пута, док се поред њега аутомобил претворио у буктињу. Након тога притрчала му је једна дјевојка и одвели су га у бесвјесном стању - испричала је дјевојка, која ради у једном од локала у тој улици.

Мартиновић је са опекотинама по глави, лицу и рукама примљен у ургентни блок Клиничког центра, а након тога је послат на одјељење пластичне хирургије, гдје су љекари санирали повреде.

Док су љекари указивали помоћ Мартиновићу, екипе полиције биле су на мјесту гдје се догодио напад, гдје су блокирали улицу са једне и друге стране. Ватрогасци су више од 20 минута гасили пожар на "опелу", од којег је након напада остала само гомила лима. На улици гдје је експлодирала бомба остао је огроман кратер, а пламен је избијао и сат након што је експлозија шокирала и угрозила бројне пролазнике.

Према незваничним сазнањима, Подгоричанин и Которанин су "опел" изнајмили у једној рентакар агенцији прије неколико дана. Због безбједности и страха од напада, они су често мијењали аутомобиле. Незванично је речено да је могуће да је напад на Мартиновића организован у наставку рата которских кланова у Црној Гори. Од почетка 2015. године у тим криминалним биткама убијено је 13 особа.

Тјелохранитељ

Марко Мартиновић је раније радио у полицији, а посљедњих година био је тјелохранитељ другом наводном вођи "шкаљарског клана" Јовици Вукотићу, Игоровом брату.

Широј јавности постао је познат након што је средином октобра 2014. године каменовао Амбасаду Албаније у Подгорици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана