Боки 13 осуђен на још девет година затвора

Танјуг
Foto: принтскрин

СКОПЉЕ - Македонски и некада регионални шоумен Бојан Јовановски, познатији као Боки 13, осуђен је данас на јединствену казну од девет година затвора због преваре и прања новца, а његов отац Миле Јовановски на две године условно.

Бојан Јовановски је првооптужени у предмету "Међународни савез", који је назван по истоименој невладиној организацији у његовом власништву, а који је у оптужници означен као „врхунац криминалног девијантног ума“.

Судија у ово предмету Софче Гаврилова Ефремова је изрекла још три осуђујуће и једну ослобађајућу пресуду у истом предмету.

Јасна Ерцегови, предсједница НВО "Медународни савез" осуђена је на четири године затвара, док је бивша посланица и потпредсједница Скупштине Фросина Ташевска Ременски ослобођена је оптужби.

Помоћница Јовановског, Христина Блажевска, осуђена је на годину дана затвора за једно кривично дјело, а за друго је ослобођена.

На две године условно осуђен је Миле Јовановски, отац Бокија 13.

Судија Гаврилова Ефремова је образложила да је новац уплаћен на рачуне ТВ 1 и БМЈ Медиа Гроуп заправо новац преварених бизнисмена Сиљана Мицевског и Ардина Амзовског и да о томе постоје докази, који су дио предмета.

Новац је, казала је, предат оптуженом Бојану Јовановском, што је према анализи фотографија, учињено у његовој родитељској кући.

Како су пренијели скопски медији, Јовановски је реаговао бурно на изрицање пресуда, због чега је удаљен из суднице.

У одласку је судији добацио да је "слуга Зорана Заева" и да је "Бог тај који кажњава".

Тужитељка Ивана Трајцева, по добијању цијеле пресуде, оцијенила да изречене затворске казне задовољавају правду, али је најавила да ће жалбу уложити на ослобађајућу пресуду за Ременску.

Пресудом није задовољан адвокат Јовановског и тврди да она није заснована ни на једном доказу, већ да је у питању "несрећни политички компромис".

Иначе, ово је друга пресуда Бокију 13, који је прије скоро две године осуден такође на девет година затвора у случају Рекет.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана