Богдановић: Црна Гора није цртани филм

Танјуг
Foto: принтскрин

ПОДГОРИЦА - Посланици Демократске Црне Горе неће присуствовати сједници Скупштине на којој би требало да буде изабрана нова влада која је за њих "заверенички скуп групе пучиста", изјавио је данас шеф посланичке групе Борис Богдановић и најавио кривичне пријаве против потпредсједника Ервина Ибрахиовића и 46 колега у парламенту јер приједлог нове владе сматрају нелегалним и нелегитимним.

 

Најавио је и да ће Демократе "утужити акте који из ових дела произађу", као и да ће у наредном периоду пленарну салу и сједнице радних тијела користити као преш позиције на којима ће саопштавати ставове и са којих ће се "у директном преносу, пред народом и са народом, борити против антинародне, пучистичке и реваншистичке власти."

Богдановић је рекао да су то једногласно усвојени закључци Клуба посланика Демократа и поручио да ће све што буде усвојено на сједници Скупштине Црне Горе у четвртак, 28. априла, бити нелегално и нелегитимно.

Оцијенио је да је све у вези формирања нове владе вриједно, како је рекао, стрипа или цртаног филма, али да ништа није смешно када је ријеч о злоупотреби државних институција.

"Црна Гора није цртани филм и цијену ваших поступака кад тад ћете морати платити народу", саопштио је Богдановић.

Поручио је да су Демократе спремне и за суд, улицу, али и Скупштину, те да једино за шта нису спремни је да, како је навео, "будемо као ви - издајници и пучисти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана