Блокирани улази у Цетиње и Никшић и магистрални пут Колашин-Мојковац

ГС
Foto: Vijesti.me

ПОДГОРИЦА- Групе грађана блокирале су данас улазе у Цетиње и Никшић, као и магистрални пут Колашин - Мојковац, на протестима су и представници ДПС Мила Ђукановића, а Никшићанин Илија Бојовић поручује  да захтијевају поштовање Устава, стављање забране на прикључење Црне Горе Отвореном Балкану на најмање пет година, "отварање питања положаја православних Црногораца", регулисање државних симбола, увођење независне ванпарламентарне комисије ради контроле процеса приватизације, као и рада свих државних органа од јануара 2006. до јануара 2023.

Подгоричке Вијести су извијестиле да је прва блокада постављена код Цетиња, гдје је блокиран кружни ток на улазу у град. Они су паркирали више аутомобила на саобраћајници. На дијелу аутомобила су прекривене регистарске таблице.

Вијести пишу да су поједини подгорички медији претходно најавили блокаде путева у више црногорских градова, позивајући се на "саопштења групе грађана", не наводећи нити једно име.

Предраг Вушуровић из тзв. покрета "Има нас" је у понедјељак, када је Скупштина Црне Горе потврдила измијењени Закон о предсједнику најавио да ће наредног дана блокирати све градове у Црној Гори.

Међутим, грађани су данас у подне почели да се окупљају и испред тунела Будош, на улазу у Никшић.

Окупљени у Никшићу кажу да ће пут бити блокиран до 15 часова.

На протесту су одборник Демократске партије социјалиста Борис Муратовић и предсједник никшићког ДПС-а Зоран Вукићевић.

Илија Бојовић из Никшића, који је дошао на блокаду код Будоша са члановима организације "Перјаници" тврди да је блокаду организовала група грађана.

Рекао је да су изреволтирани актуелним дешавањима и "потонућем Црне Горе и свега што је црногорско", те да "Перјаници" подржавају сваки скуп организован да заштити "сваког честитог радника, сељака, сваког Црногорца".

"Нисмо овде да подржавамо и штитимо ничије ускопартијске интересе, то је нешто што презиремо и што нас је довело до овога", истакао је он и додао:

"Захтијевамо поштовање Устава, стављање забране на потписивање уласка у Отворени Балкан на најмање пет година, отварање питања положаја православних Црногораца, регулисање државних симбола, увођење независне ванпарламентарне комисије ради контроле процеса приватизације, као и рада свих државних органа од јануара 2006. до јануара 2023.".

Грађани су се, пишу Вијести, окупили и код скретања за Биоградску гору, између Мојковца и Колашина где су блокирали саобраћај.

На скуповима је присутна полиција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана