Блокирана имовина Тамаре Звицер

Блиц
Foto: Блиц

БЕОГРАД - Посљедњих мјесец дана очи су упрте у Тамару Звицер, супругу вође кавачког клана Радоја Звицера, будући да је против ње у августу поднесена кривична пријава јер је незаконито изводила радове на саобраћајници у Котору, а сада јој је одузет скупоцјени аутомобил који је тражио Интерпол јер је украден 2023. године.

Јавност је за Тамару Звицер први пут чула када је у Украјини пуцала на нападаче свога мужа и тако му спасила живот.

Филмска сцена догодила се 25. маја 2020. године у Кијеву, када су припадници супротстављеног шкаљарског клана покушали да ликвидирају Звицера, који се у Украјини скривао са породицом.

Радоје Звицер нападнут је у близини зграде у којој је становао са породицом. На улици се зауставио „смарт“ из којег је истрчало неколико нападача и отворило ватру. Погођен с неколико хитаца, Звицер је пао на земљу.

Овај напад Звицер сигурно не би преживио да са улазних врата зграде његова супруга није изненадила нападаче и запуцала.

Иако су сигурносне камере зграде снимиле Тамару Звицер како репетира пиштољ, ово оружје никада није пронађено.

Кривична пријава против Тамаре је поднесена у августу ове године.

Утврђено је да су власници катастарских парцела 747/1 и 748/1 КО Кавач, које су у власништву правног лица „Трпеза“ доо Котор, чији је оснивач и извршни директор Тамара Звицер (39), и катастарске парцеле 747/2 КО Кавач у власништву К. М. (46) и катастарске парцеле 748/2 КО Кавач у власништву А. С. (51), починили кривично дјело на начин што су без пријаве градње и грађевинске дозволе издате од надлежног органа, изводили радове на саобраћајници која пролази кроз све четири наведене парцеле.

Полицијски службеници су у мјесту Опатово у општини Тиват контролисали возило високе класе марке „Ауди Q8“, произведено 2023. године, чешких регистарских ознака, којим је управљала Тамара Звицер (39).

По налогу Основног јавног тужилаштва у Котору, од Тамаре Звицер је уз потврду одузето поменуто возило за које је након извршених вјештачења и размјене података у процесу оперативне полицијске сарадње утврђено да је на одређеним дијеловима возила механички преправљен и измијењен број шасије, односно да се ради о фалсификату, те да је на тај начин возило регистровано у другој држави, а исто возило је у Црној Гори користила Тамара Звицер.

Провјером преко НЦБ Интерпола Подгорица, утврђено је да се поменуто возило потражује на међународном нивоу од стране Интерпола и да се налази на листи украдених возила од 19. децембра 2023. године. Аутомобил који је одузет од Тамаре Звицер кошта нешто више од 65.000 евра.

Тамари Звицер је 2022. године блокиран банковни рачун и обустављена исплата 133.473,36 евра за које се сумња да су стечени криминалним активностима.

Рјешењем суда, осим Тамари Звицер, блокирана је имовина Еме Петровић – непокретности у которском насељу Шкаљари за које се сумња да потичу од незаконито стеченог новца.

Према сазнањима „Побједе“, Тамара се терети да је хтјела фиктивно да преведе стан на Ему, односно да прикаже као да јој га је продала. То је, како се сумња, учинила како би избјегла одузимање имовине уколико дође до финансијске истраге.

Судија за истраге Вишег суда Сузана Мугуша је 22. јуна прихватила приједлог Специјалног тужилаштва и привремено блокирала имовину Звицер и Петровић против којих је покренут кривични поступак за утају пореза и доприноса и прање новца, пише Блиц.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана