Блажевић у Бањалуку ишао због пунице

Јутарњи лист
Блажевић у Бањалуку ишао због пунице

Загреб - Војислав Блажевић, који је осумњичен за активирање двије бомбе у Загребу, у Бањалуку је ишао у посјету пуници, рекао је његов адвокат Бранко Шерић након што је хрватска полиција од колега из БиХ затражила провјеру могућих веза његовог клијента у том граду, преноси “Јутарњи лист”.

Хрватски МУП потврдио је да је у расвјетљавању случаја затражио помоћ колега из региона, док су поједини медији пренијели да полиција истражује да ли је Блажевић у БиХ набављао експлозив и од кога.

- Блажевић, који је повријеђен у једној екплозији, тврди да је невин и штрајкује глађу, због чега је у врло лошем здравственом стању - рекао је Шерић.

Он наводи да ће за Блажевића затражити да једномјесечни истражни притвор проведе у својој кући, уз мјере опреза.

Осим због ометања истраге, Блажевићу је истражни притвор одређен и због опасности од бијега и понављања кривичног дјела, преносе хрватски медији.

Полиција га сумњичи за довођење у опасност живота и имовине, за шта је предвиђена затворска казна до пет година, али његов мотив још није познат.

С обзиром на разорну снагу експлозија, нагађа се да му је циљ било изазивање панике, а не људске жртве.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске раније је потврдило да врши провјере које је тражила хрватска полиција у оквиру истраге у вези са експлозијама.

Прва експлозија у Загребу догодила се 9. јануара на жељезничкој прузи у Подсуседу, а друга у ноћи између 10. и 11. јануара на аутобуској станици на раскрсници Алеје Болоње и Господске улице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана