Бјесни рат у црногорском подземљу: Ауто експлодирао у покрету

Агенције
Бјесни рат у црногорском подземљу: Ауто експлодирао у покрету

Београд - Један мушкарац је погинуо у Подгорици у експлозији аутомобила у покрету којим је управљао, саопштила је црногорска Служба заштите.

Аутомобил се кретао преко прометног моста на Морачи и послије експлозије слетио је низ десну стрмину обале ријеке.

"Претрагом возила утврђено је да се у ауту налазило једно лице које је смртно страдало", казао је порталу ЦдМ командир Службе заштите Подгорице Андрија Чађеновић.

Према наводима медија, у експлозији која се догодила око 14 часова на такозваном Кривом мосту, погинуо је М.В. из Пљеваља, на кога то возило није регистровано.

Министарство унутрашњих послова је саопштило да је током увиђаја десетак паковања војног експлозива, укупне тежине око једног килограма, нађено поред тог возила, "тојота РАВ 4" подгоричих регистарских ознака, и да се "утврђује да ли је до експлозије дошло током превожења нађеног експлозива у овом возилу".

"Експлозив који је нађен поред возила се налазио у кеси која је дјелимично нагорела од пожара у возилу што, као и друге околности утврђене на лицу мјеста, упућују на то да је лице које је погинуло, у овом возилу превозило експлозив", указује Министарство.

Данас око 13.50 часова, у Улици Вукашина Марковића у Подгорици, у близини Кривог моста, дошло је до пожара и експлозије у возилу "тојота РАВ 4", подгоричих регистарских ознака, које је било у покрету. Возило је потом слетјело с коловоза на стијене крај корита ријеке Мораче.

Полиција има информације о власнику возила, као и сазнања о најјвероватнијем идентитету лица које је погинуло, што ће бити утврђено послије обдукције, навело је Министарство унутрашњих послова Црне Горе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана