Бизнисмен Ренато Кораћ уписан као власник Мамићеве имовине

Танјуг
Foto: Агенције

ЗАГРЕБ- Предузетник, власник ланца кладионица у БиХ, Ренато Кораћ, који је бившем првом човјеку Фудбалског клуба Динамо Здравку Мамићу позајмио 44.5 милиона куна да подмири дуг хрватској држави, уписао се као власник с правом коришћења Мамићеве виле на Тушканцу и луксузног стана на Цвјетном тргу, пише данас загребачки Јутарњи лист.

Лист наводи да је ријеч о условном власништву на основу споразума о позајмици шест милиона евра и да Кораћ није заинтересован да преузме Мамићеве некретнине у стално власништво.

Крешо Вукоја, директор у Кораћевих фирми, каже да је рок за подмирење дуга до краја јуна ове године, али да ће највјероватније бити продужен до Нове године.

Вукоја је објаснио да је Кораћ уписан као власник Мамићевих некретнина док дуговање не буде подмирено.

"Рок ћемо највјероватније продужити јер некретнине још нису продате, наиме Мамић тражи купце. Нови рок за враћање дуга биће до Нове године", рекао је Вукоја.

Додао је да су се Кораћ и Мамић упознали након што је он отишао у Босну и Херцеговину послије једне црквене мисе.

Вукоја каже да само кућа на Тушканцу, према неким процјенама, вриједи више од дуга, односно око осам милилона евра, али да ипак све вриједи онолико колико је неко спреман за плати.

Мамићу се на терет стављала штета од 52 милиона куна. Држава му је 7.5 милиона одузела од гаранције коју је својевремено уплатио за укидање истражног затвора.

Мамићу је до подмирења дуга од 52 милиона куна недостајо још 44.5 милиона и да дуг није подмирен, држава би спровела убрзо извршење над њеовом блокираном имовином у Хрватској, пише Јутарњи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана