Бивша савјетница хрватске предсједнице : Ко мисли да је полиција поступила непримјерено нека води мигранте кући

Г.С.
Бивша савјетница хрватске предсједнице : Ко мисли да је полиција поступила непримјерено нека води мигранте кући

ЗАГРЕБ - Мирјана Хрга, бивша новинарка и савјетница бивше предсједнице Хрватске Колинде Грабар-Китаровић, стала је у одбрану граничних полицајаца Хрватске који су примјењивали силу и ударали мигранте који су из Босне и Херцеговине покушавали прећи у Хрватску.

Она је на свом Facebook профилу коментирала недавно објављени снимак на којем се види како хрватски полицајци ударају мигранте, што је наишло на осуду бројне јавности у Хрватској, али и у БиХ.

"Сви који мисле да су полицајци поступили непримјерено штитећи границу РХ од илегалних улазака, предлажем да се јаве МУП-у и у својим кућама удоме и одговарају за даљње поступање тих мигранта. Ја не желим да илегално улазе у моју земљу и без икаквог смисла скитају улицама наших градова, с обзиром на то да на овај начин како су то замислили, ни у једну другу земљу неће ући", написала је Хрга.

Иначе, ради се о припадницима интервентне полиције, који су прије три дана званично удаљени с дужности због таквог понашања и против њих ће бити покренут дисциплински поступак.

Хрга је добила подршку великог броја људи на Facebookу за свој коментар. Ипак, неки се и нису сложили па су истицали људска права и поштивање конвенција. Ипак, Хрга је одговорила да је прича много комплекснија од приче о људским правима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана