Бивша дјевојка осумњиченог за убиство Вујовића гледала језиви снимак: Лежао је на боку и говорио "немој"

ГС
Бивша дјевојка осумњиченог за убиство Вујовића гледала језиви снимак: Лежао је на боку и говорио "немој"

У склопу истраге о убиству двадесеттрогодишњег Подгоричанина Видака Вујовића, Више државно тужилаштво саслушало је неколико свједока, међу којима и бившу дјевојку осумњиченог Дражена Војводића.

У току поступка саслушана су и двојица старосједилаца из мјеста Штеке који су, заједно са својом мајком, на путу до свог имања први наишли на стравичан призор угљенисаног леша убијеног па запаљеног младића, преноси црногорски Дан.

Видак Вујовић је убијен 31.3.2023. године, у мјесту Штеке, у Подгорици, када га је Војводић, како се сумња, свјестан својих дјела, чије извршење је хтио, на подмукао и свиреп начин лишио живота.

Претходно је, како је утврдила истрага, користећи познанство са оштећеним, дошао аутом по њега и одвезао га на наведену локацију, гдје је у његовом правцу испалио више хитаца из пиштоља, од којих су три хица погодила оштећеног у предјелу леђа, усљед чега је код њега наступила смрт. Након тога је запалио његово тијело и напустио лице мјеста.

Бивша дјевојка осумњиченог Војводића испричала је пред тужиоцем да га познаје одмалена, да су двије године били у емотивној вези, у периоду од 2015. до 2016. године, да је 1. априла ове године, у вечерњим сатима, можда чак и послије поноћи, преко једне друштвене мреже добила његов позив у којем је тражио да се виде, на шта је она и пристала.

Нашли су се у Улици Марка Радовића, иза шопинг центра “Big Fashion”. Војводић је дошао својим возилом, она је ушла у то возило и упутили су се у правцу Забјела, преко Кривог моста. Како је казала тужиоцу, примијетила је да се са Војводићем нешто дешава, а током вожње је почео да говори да ће да јој покаже нешто. Према њеним ријечима, Дражен је потом узео телефон и упалио неки снимак на њему. На снимку је видјела момка како лежи на боку, леђима окренут, и, како тврди, видјела је лице из профила, али није могла да опише лик тог момка.

Видјела је да је у том тренутку момак са снимка био жив јер је помјерао ноге и мисли да је у том тренутку говорио “немој”, а чула је и како се у позадини Дражен смије. Након тога се на снимку чуо један пуцањ и видјела је да је хитац погодио момка који је лежао.

Након што је одгледала снимак, како је испричала пред тужиоцем, почела је да гура Дражена и више пута га је питала зашто је то урадио.

- Дражен ми је одговорио: ”Он је јуче хтио мене да убије и боље што сам ја убио њега него он да убије мене” - казала је дјевојка тужиоцу.

У позадини се чуо нечији смијех

Дјевојка је у тужилаштву испричала и да јој је Дражен Војводић рекао да је момак којег је убио дан раније дошао испред његове зграде да њега убије.

- Дражен је причао нешто у смислу да је Вујовића неко послао да њега убије и том приликом ми је рекао “е сад да видим ко ће да ме шпија" - казала је она током свједочења и додала да је то схватила као да Војводић хоће да јој стави до знања шта може да јој се деси ако нешто некоме каже.

Казала је да догађај није одмах пријавила полицији јер се плашила за свој живот и за животе чланова своје породице, а када се у јавности појавила вијест о убиству Видака Вујовића, како тврди, имала је намјеру да оде у полицију и да све исприча, али се плашила Војводића, јер ју је он, како је рекла, за вријеме емотивне везе више пута физички и психички злостављао.

Рекла је да јој Војводић ниједном није рекао да је момак на снимку Видак Вујовић и да је то схватила када је видјела објаву у медијима и гдје се све то десило. Мисли да је на снимку који јој је Дражен показао чула још нечији смијех, али да то не може да потврди.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана