Берош:Ово је четврти талас вируса корона

Танјуг
Foto: ИЛУСТРАЦИЈА

ЗАГРЕБ - Оцјењујући тренутну епидемиолошку ситуацију у Хрватској, министар здравља Вили Берош је рекао данас да је ово почетак четвртог таласа пандемије вируса корона. Берош је додао да верује да ће овај талас заразе бити лакши, али да је његов задатак да буде спреман на све сценарије.

"Оно што могу да кажем је да је вакцина најбољи и најбржи пут. Не смијемо се осјећати претјерано сигурно само због вакцина. И даље је потребно: маске, дезинфекција, прање руку, дистанца…", рекао је министар.

На питање о увођењу нових мјера, Берош је рекао да сваки жупанијски штаб анализира епидемиолошку ситуацију, као и да се та стратегија показала ефикасном.

"Морамо понављати да је вакцина најбољи и најбржи излаз, али и придржавање мјера спријечава ширење вируса. Сад читам о делта плус варијанти која је наводно агресивнија, али немам још податке о њему.

Сјетимо се прошлог деветог мјесеца. Доласком хладног времена можда се промијени клиничка слика. Она је сада нешто лакша, међутим питање је шта нас чека", рекао је Берош, пренијели су хрватски медији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана