Беране: 675 пацијената затражило помоћ љекара, 28 у болници

Вијести.ме
Беране: 675 пацијената затражило помоћ љекара, 28 у болници

Беране - До 7 часова јутрос изабраним докторима Дома здравља Беране и докторима Завода за хитну медицинску помоћ Црне Горе - јединице Беране, јавило се укупно 675 пацијената са стомачним тегобама, а тренутно је у Општој болници Беране хоспитализовано 28 обољелих особа, саопштено је из Института за јавно здравље, преносе "Вијести.ме".

Клиничка слика обољелих је, наводи се у саопштењу, и даље блага, углавном краћег трајања, праћена мучнином, повраћањем и грчевима у стомаку.

Један број обољелих имао је течне столице и повишену тјелесну температуру.

- Надлежна Хигијенско-епидемиолошка служба Дома здравља Беране у сарадњи са екипама Института и представницима Здравствено-санитарне инспекције раде на испитивању узрока настанка епидемије и њеном сузбијању, а љекари из Дома здравља и ОБ Беране на лијечењу обољелих - наведено је у саопштењу

О актуелној епидемиолошкој ситуацији је обавијештена јавност општине Беране путем јавних саопштења у којима су препоручене превентивне мјере (коришћење флаширане или прокуване воде за пиће уз појачање хигијенских мјера)”, наводи се у саопштењу.

Институт за јавно здравље је прије два дана од ДЗ Беране и њихове Хигијенско-епидемиолошке службе добио информацију о појави већег броја обољелих грађана Берана са симптомима гастроентероколитиса.

Истог дана, Хигијенско-епидемиолошка служба Берана је отпочела епидемиолошко истраживање и у сарадњи са екипама Института за јавно здравље Црне Горе, узорковала воду из градског водовода и водоизворишта за анализу здравствене исправности.

Прикупљање материјала за микробиолошку дијагностику од обољелих пацијената је у току.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана