"Београдски синдикат": Народ сведочи истину у Црној Гори, ми смо је само опевали

Танјуг
"Београдски синдикат": Народ сведочи истину у Црној Гори, ми смо је само опевали

БЕОГРАД - Ниједна држава у 21. веку не би смела да забрањује улазак у земљу музичарима и другим уметницима и то само зато што њихова уметност није по вољи моћницима, кажу чланови бенда "Београдски синдикат" којима недавно није дозвољено да уђу у Црну Гору и учествују на литијама у Подгорици.

-Уметници и ствараоци имају своју улогу у друштву, ту су да опомињу и да подсећају, а не само да забављају. Џорџ Орвел је ономад рекао "У време универзалне преваре - рећи истину је револуционарни чин". Ту истину сведочи народ у Црној Гори, а ми смо попут старих гуслара то само опевали у песми "Свиће зора" - рекли су они у интервјуу за "Новости".

За "надахнуте пјесме" под називима "Догодине у Призрену" и "Свиће зора" бенд "Београдски синдикат" митрополит црногорско-приморски Амфилохије је одликовао Орденом са златним ликом Светог Петра Другог Ловћенског Тајновидца.

На констатацију да је народ пјесму "Свиће зора" прихватио, али не и у НАТО канцеларији за хибридно ратовање у Подгорици, Феђа Димовић каже да им сваког дана скидају прегледе о чему посједују и доказе.

- Постоји огромна диспропорција између броја прегледа и реалне популарности наше песме. Хибридно ратовање на интернету није никакав мит или теорија завере већ сушта реалност. Просто је невероватно да неко данас мисли да је интернет последњи слободни медији, имајући у виду да је настао као војни пројекат САД - рекао је он.

Како додаје, имају поуздане информације о томе да су тимови за хибридно ратовање распоређени у више земаља у окружењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана