Београд: Подигнута оптужница против Индијаца због отмице сународника

Танјуг
Foto: Илустрација

БЕОГРАД - Више јавно тужилаштво у Београду подигло је оптужницу против два брата, државлјана Индије, јер су у децембру 2021. године отели двојицу сународника, који су у Београд дошли као туристи и од нјихових чланова породице покушали да изнуде 10.000 евра за откуп.

Оптужницом, која је потврђена рјешенјем Вишег суда у Београду, Хоку С. (21) и Дипак С. (23) терете се за два кривична дјела отмица, за које је запрећена казна затвора од 3 до 12 година, наводи се у саопштенју тужилаштва.

Поред затворске казне у складу са законом тужилаштво је предложило суду да окривлјенима изрекне и мјеру протјериванја странаца из землје од најманје 5 година.

Према наводима потврђене оптужнице, Хоку и Дипак С. су двојици оштећених Нишану С. и Суриндеру С. по нјиховом доласку у парк преко пута аутобуске станице у Београду пришли и понудили да их поведу у обилазак и покажу град, јер су у Београду већ три мјесеца.

Оштећени су то прихватили са задоволјством, јер су говорили сличним панджаби језиком.

Одатле су сви таксијем кренули наводно у разгледанје града, а заправо су отишли ка шуми у Ковилову, гдје су по изласку из таксија, када су остали сами у шуми, оптужени почели да туку оштећене дрвеним моткама по глави и тијелу, тражећи од нјих да скину гардеробу и предају им сав новац.

Оштецени су им предали 500 евра колико су имали, а окривљени су им потом везали руке и ноге пертлама са њихове обуће.

Пријетили су им убиством, држећи им ножеве под грлом и тражили од њих да телефоном од чланова породица траже по 5.000 евра за откуп, како би их пустили на слободу.

Отац и супруга оштећених пристали су у телефонском разговору да уплате откуп, након ћега је Хоку С. отишао до продавнице.

Сурнидер С. је потом искористивши непажњу другог отмичара Дипака С, њега оргурнуо и заједно са Нишан С. успио да побјегне.

Уз помоћ грађана отмицу су пријавили београдској полицији.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана