Бегић: Мјере дају резултате

Срна
Бегић: Мјере дају резултате

ПОДГОРИЦА - Мјере против ширења епидемије вируса корона које су на снази у најпогођенијим општинама у Црној Гори дају резултате и примјетан је пад броја обољелих у Никшићу, Беранама и Андријевици, рекао је помоћник директора Института за јавно здравље Сенад Бегић.

Бегић је на конференцији за новинаре рекао да циљ није закључавање државе, али да ће мјере бити пооштрене тамо гдје ситуација буде измакла контроли.

Он је навео да биоскопи, манифестације културе, туризам, привреда, угоститељски објекти и слично могу функционисати под одређеним условима.

Одговарајући на питање зашто је дошло до самоизолације за два одјељења Друге основне школе у Будви након регистроване инфекције код једног ученика, Бегић је рекао да је Институт за јавно здравље јутрос добио информацију да су та одјељења стављена у изолацију.

“У препорукама које су упућене Министарству просвјете речено је да ће сваки случај оболијевања бити индивидуално епидемиолошки обрађиван и истраживан, и управо је локални епидемиолог донио такву препоруку”, навео је Бегић.

Он је додао да је за сутра сазвана телефонска конференција свих епидемиолога у Црној Гори, гдје ће детаљно бити анализиран случај и доношење такве препоруке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана