Беде: Спријечен покушај провале у сједиште фирме "Drava Internacional"

Танјуг
Беде: Спријечен покушај провале у сједиште фирме "Drava Internacional"

ОСИЈЕК - Звонко Беде, власник осијечке фарике "Drava Internacional", у којој је прошле недјеље дошло до великог пожара, изјавио је да су прошле ноћи спријечили покушај провале у сједишту фирме и понавља да је пожар подметнут.

“Ноћас у 3 и 50 сати имали смо покушај провале у седиште фирме у Радићевој улици гдје се налази сва документација и рачунарска опрема. Све је тамо. Био је покушај уласка”, испричао је Беде за загребачку Н1 тв..

Он је рекао да су из предострожности оставили два радника током ноћи да дежурају испред фирме.

"Да није било њих, вјероватно би или запалили и то или уништили документацију јер је некоме стало да је немамо и да не можемо доказати супротно од онога што се по медијима пише и што одређени људи причају”, рекао је Беде.

Истиче да треба утврдити узрок пожара и ко га је подменуто.

“Мотив за подметање пожара немам никакав. Сву робу сам купио и платио. Тај ПЕТ се прерађује и од тога радимо готове производе. Теза је зашто је тај отпад ту био, а не ко га је запалио. Немам мотив да палим јер сада имам штету од пар милиона евра, а сва роба која је изгорјела, све је плаћено. Од државе никад нисам куне добио, једног евра. То су све наша средстава, кредити итд”, испричао је Беде.

Коментаришући изјаву замјеника ккомандира ЈВП-а Осијек Бориса Бањана да су пропуштене превентивне мјере заштите од пожара, Беде то негира.

“Имали смо контроле ватрогасног инспектора из Осијека, обратите се Смолчићу, код нас је био више пута. Ако је имао примједбу, дао је, ми смо то исправили.Не кажем да је све било идеално, али направили смо нову халу од 10.000 квадрата, сировине смо хтјели пребацити, технички преглед те хале требало је да буде ускоро, али сад се ово догодило”, рекао је.

Негира да у кругу фабрике нема довољно хидраната:

“Кад је дошло до пожара, водовод Осијек по ноћи спушта притисак воде у систему. Хидранти су били слаби. Ми по закону морамо имати хидранте, и имамо их”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана