Бечић: Влада Црне Горе дала сагласност за споменик митрополиту Амфилохију

Tанјуг
Foto: Влада Црне Горе

ПОДГОРИЦА – Влада Црне Горе дала је сагласност за подизање споменика митрополиту црногорско-приморском Амфилохију у Беранама, саопштио је данас потпредсједник Владе за безбједност, одбрану, борбу против криминала и унутрашњу политику Алекса Бечић.

Бечић је рекао да је сагласност дата на приједлог министарке културе и медија Тамаре Вујовић.  

„Споменик митрополиту Амфилохију биће трајни подсјетник на његову снагу, његову мудрост и његову љубав према Црној Гори и вјери“, казао је Бечић, саопштено је из Владе.  

Бечић, који је и лидер Демократске Црне Горе, навео је да му је била част да предсједава данашњом сједницом Владе на којој је дата сагласност за изградњу споменика митрополиту Амфилохију.  

„Лично сам имао привилегију да с њим дијелим бројне разговоре, који су за мене, као и за многе, били више од разговора и обичног сусрета. Његова улога надилази границе црквених и теолошких питања, јер је био мост између различитих епоха, култура и традиција, посвећен обнови духовних вриједности и очувању душе Црне Горе. Његова мисија била је већа од једног живота, она је била потрага за дубљим разумијевањем нашег бића и постојања, за очувањем духа, традиције и нашег насљеђа“, казао је Бечић.  

Нагласио је да је име Амфилохија Радовића било познато и цијењено у свјетским интелектуалним и духовним круговима.  

„Његово дјеловање није било само локално, већ универзално, повезивао је Црну Гору са ширим свијетом, јачајући нашу земљу не само као културну, већ и као моралну силу на међународној сцени“, навео је Бечић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана