Бечић: Спреман сам да се извиним ако УРА не буде са ДПС

Танјуг
Бечић: Спреман сам да се извиним ако УРА не буде са ДПС

ПОДГОРИЦА - Предсједник Демократске Црне Горе и предсједник парламента Црне Горе Алекса Бечић поручио је функционерима Грађанског покрета УРА да је спреман да се у име партије јавно извини цијелој Црној Гори за све што су његове колеге изјавиле, када јавно дају обећање грађанима да њихов избор неће бити формирање скупштинске већине са ДПС-ом.

“ДПС-у, подносиоцу предлога за моје разријешење, који вас је називао издајницима и битангама, нисте тражили извињење када сте најавили да сте спремни да са њима цините скупштинску већину. Ми из Демократа нисмо тражили извињење за информерске гадости, тешке оптужбе и личне увреде попут болесни умови, фашисти и многе друге које ми је испод нивоа чак и наводити, а које сте изнијели на мој и рачун мојих колега, већ смо без било каквог премишљања гласали против разријешења потпредсједника владе Абазовића”, напсао је он у саопштнеју.

Бечић наводи да икао он није изрекао ниједну увреду на рачун било кога спреман је сведа опрости и да се у име партије јавно извини цијелој Црној Гори за све што су његове колеге изјавиле.

Он је навео да ће то учинити када дају јавно обаћање грађанима Црне Горе да њихов договор неће бити формирање скупштинске већине са ДПС-ом, већ искључиво договор унутар парламентарне већине и мањинских партија или нови избори.

“То ваше јавно обећање и на крају одлука да не пођете са ДПС-ом, ће бити доказ да моје колеге нису биле у праву”, наводи се у саопштењу Бечића.

Грађански покрет УРА затражио је раније данас од предсједника Скупштине Црне Горе Алексе Бечића да каже да ли стоји иза оптужби својих партијских колега на рачун УРА.

Од нејговог одговора ће зависити да ли ће тај покрет гласати за његову смену, изјавио је извршни директор УРА Зоран Микић.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана