Бечић позвао предсједнике парламентарних странака на дијалог 7. јула

Срна
Бечић позвао предсједнике парламентарних странака на дијалог 7. јула

ПОДГОРИЦА - Предсједник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић упутио је позив свим предсједницима парламентарних политичких партија да у сриједу, 7. јула, у Скупштини Црне Горе почну дијалог с циљем рјешавања отворених питања која су значајна за убрзање европског пута Црне Горе.

Позив је, појаснили су из Скупштине Црне Горе, упућен партијама и власти и опозиције.

“Очекујући да смо сви спремни да поднесемо политичку жртву зарад вишег циља, вјерујући да су европске интеграције изнад интереса било ког појединца и политичке партије, користим ову прилику да вас позовем на први састанак парламентарне већине и опозиције, који ће се одржати у Бијелом салону Скупштине Црне Горе, у сриједу, 7. јула, у 13.00 часова”, наводи се у Бечићевом позиву.

Он је навео да су убрзање европског пута Црне Горе, око којег постоји политички консензус, али и подршка грађана, која је у узлазној путањи, заједничка обавеза.

Бечић је истакао да на том путу европски партнери имају велика очекивања у односу на овај сазив парламента, односно од парламентарних политичких субјеката власти и опозиције.

“Наиме, већ дужи низ година Црна Гора не успијева да реформише изборно законодавство, деблокира в.д. стање у области правосуђа и ријеши проблем континуираних изборних процеса на локалном нивоу, који паралишу врло често систем у цјелини. Управо за рјешавање многих од ових питања је потребна двотрећинска, односно тропетинска већина у Скупштини Црне Горе. Самим тим, све претходно намеће потребу да започнемо дијалог о предметним питањима”, написао је Бечић. /крај/тб/мир

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана