Бечић позвао на одржавање избора 5. јуна

Срна
Бечић позвао на одржавање избора 5. јуна

ПОДГОРИЦА - У Подгорици је вечерас организован нови протест Демократске Црне Горе против, како наводе, прекрајања изборне воље грађана, са којег је лидер те странке Алекса Бечић предложио да 5. јуна буду одржани ванредни избори у Црној Гори.

Бечић је истакао да само слободни људи могу да воде народ.

“А они ако имају 49 посланика нека одблокирају правосуђе. Ево сам вам дао рјешење. Ако су циљ европске вриједности, изволите ријешите то, али прије тога скратите мандат и да идемо на изборе”, поручио је Бечић.

Он је рекао да је у издају и супротно Уставу да саставља владу кренуо онај који је након годину и по дошао и рекао да је његов концепт експертске владе погрешан и кренуо да прави владу са ДПС-ом. Бечић тврди да сада лидер Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић жели да их мири са онима који су 30 година шиканирали грађане Црне Горе.

“Није ово мирење Црне Горе него ново свађање и продубљивање подјела. Нећемо то дозволити, Црна Гора се не мири тако. Црна Гора се мири кад је економски ојачаш, кад грађани не зависе од никог и кад су слободни људи које нико не може да уцјењује”, нагласио је Бечић.

Грађани су након Бечићевог говора кренули у шетњу. Сљедећи протест је у Бијелом Пољу на главном градском тргу од 18.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана