Бечић: Партије да престану са малтретирањем грађана

ГС
Foto: Принтскрин

ПОДГОРИЦА-  Лидер Демократске Црне Горе Алекса Бечић позвао је остале политичке партије да престану са "малтретирањем грађана" и да се тренутна политичка ситуација ријеши одржавањем локалних, парламентарних и предсједничких избора.

Бечић је казао и да "формирања кућних савјета по подгоричким зградама и мјесним заједницима озбиљније изгледају него што је процес формирања мањинске владе".

"Што се тиче државног нивоа - све вам је јасно, раније сам то карактериса као трагикомедију, али су они нашли адекватнији израз. Кажу они који су планирали да буду дио мањинске владе да се то претворило у циркус. Тако да они најбоље одредише мјеру за себе. Ако је то циркус, онда је онај ког су изабрали да буде мандатар знате шта, да ја о томе не говорим... Видјели сте шта се дешавало у Улцињу у ових десетак дана. Оптужују они који хоће да нас воде пут Европе и који кажу да све што раде јесте због наводних европских вриједности а оптужују се и показују снимке гдје купују гласове. Је ли то европска вриједност - није нити ће икада бити... Ово у што су кренули не може да опстане и не може да успије и то је свима јасно. Вјерујте ми на ријеч озбиљније изгледају процеси формирања кућних савјета по подгоричким зградама и мјесним заједницима него што је процес формирања мањинске владе... Не малтретирајте више грађане, хајде да ово демократски ријешимо у једном дану, ајмо на локалне, парламентарне и предсједничке изборе...", рекао је Бечић вечерас у Петњици.

У Петњици је одржана друга изборна конвенција Демократа и изабран Општински одбор који броји 21 члана.

Бечић је казао и да се не мири Црна Гора прекрајањем изборне воље.

"Тако се вара, а не мири Црна Гора. Не можете да мирите слободног са неслободним човјеком. Не можете помирити никада Мома Копривицу са Браном Мићуновићем, нити било кога од нас. Шта може да се мири - слободни људи којих има на свим странама, у свим нацијама, вјерама, партијама, они могу да се мире, треба да се мире обични људи...", рекао је Бечић

Посланик и потпредсједник Демократа Албин Ћеман казао је да "раст политичког рејтинга није случајан" и да је један доказа грађанске профилације Демократа.

"Мањинска влада, чије се формирање свако мало најављављује, али никако да се формира настала је на темељима трулих компромиса, корупције, издаје и продаје изборне воље грађана од 30. августа 2020. године...", рекао је Ћеман.

Након конвенције одржана је протестна шетња улицама Петњице, преносе Вијести.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана