Бечић одговорио Додику: Сам себи саопштио да је непожељан

Танјуг
Бечић одговорио Додику: Сам себи саопштио да је непожељан

ПОДГОРИЦА - Предсједник црногорске скупштине Алекса Бечцих реаговао је на изјаву српског члана и предсједавајућег Председништва БиХ Милорада Додика, да они који су гласали за Резолуцију о Сребреници нису добродошли у Републику Српску, поруком да је Додик, како је навео, "сам себи саопштио да је непожељан".

Бечић је то написао на страначкој фејсбук страници, уз текст резолуције на којем су посебно уоквирене тачке 3 и 8 тог документа.

У тачки 3 се осуђује, како се наводи, "покушај приписивања одговорности или кривице српском, бошњачком и хрватском народу за геноцид...".

А у тачки 8 се наводи да се том резолуцијом "најоштрије осуђују сви злочини почињени на простору бивше Југославије и изражава саосјећање за све жртве као и за њихове породице....".

У соталим члановима поменуте резолуције у тачки 1 се најоштрије оуђује "геноцид у Сребреници, а у наредној тачки 2 се потврђује да се "геноцид догодио на тлу Европе послије Другог светског рата у којем је страдало преко 8.000 босњачких цивила".

Тачком 4 резолуције се тражи санкционисаање негирања геноцида, а наредном се указује на значај да 11. јул буде проглашен Даном сјећања и у Црној Гори.

Додик је раније осудио доношење резолуције о Сребреници у црногорском парламенту и поручио да у Републику Српску "нису добродошли" они који су гласали за тај документ јер та њихова одлука представља "директан удар на РС и српски народ".

Рекао је и да се Скупштина Црне Горе претворила у, како је навео, "антиспрско политичко позориште".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана