Бечић: Одбранићемо народну вољу и побиједити

Срна
Foto: Срна

ПОДГОРИЦА- Одбранићемо народно вољу и побиједићемо, поручио је вечерас лидер Демократа Алекса Бечић са протестног скупа те странке у Колашину, који је одржан по веома хладном времену под слоганом "Устани. Одбрани. Побиједи".

"Слободу ако једном изгубите не можете је повратити. Највећи побједници су били они које нико није могао назвати издајницима. Издаја се никада није праштала и не смије се опростити. Нећемо стати, ми смо устали јер не смијемо одустати. Одбранићемо народно вољу и побиједићемо", поручио је Бечић са трга у Колашину.

Он је нагласио да Демократе нуде ванредне изборе, "народни суд, да народ оловком пресуди".

"Спремни смо одмах да одемо на тај суд. Тражимо расписивање локалних избора, тражимо ванредне парламентарне", рекао је Бечић.

Он је поручио и да протести сваког дана треба да буду све бројнији у градовима широм Црне Горе које ће организовати Демократе, а први сљедећи је већ сутра увече у Пљевљима.

Бечић је рекао да ће одбранити народну вољу изгласану на изборима 30. августа 2020. године.

Потпредсједник Демократа Владимир Мартиновић рекао је да народ Црне Горе неће дозволити издају и превару.

"И Његош је рекао `Част и брука живе довијека`. Има ли веће бруке него погазити своју ријеч?", истакао је он.

Посланици Скупштине Црне Горе су прије пет дана изгласали смјену Бечића са функције предсједника Скупштине.

Бечић је тада рекао да му је била част што је служио народу и да му је најважније што се од његовог дјеловања није застидјела прије свега његова породица.

Демократе Црне Горе, протест одржавају вечерас у Колашину због "прекрајања изборне воље" са избора 30. августа 2020. године и најаве формирања мањинске Владе, коју би подржала опозициона Демократска партија социјалиста, а чији би премијер био Дритан Абазовић из Грађанског покрета УРА, који у Скупштини Црне Горе има три од 81 посланика.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана