Бечић: Нећемо дозволити прекрајање изборне воље грађана

Срна
Foto: Горан Малиџан/Вијести

ПОДГОРИЦА- Лидер Демократске Црне Горе Алекса Бечић поручио је вечерас са протеста у Пљевиљима да ова странка неће стати са протестима и да неће дозволити прекрајање изборне воље грађана са парламентарних избора 30. августа 2020. године формирањем нове мањинске владе.

"Овај осјећај слободе не бих дао за све функције и привилегије. Част ми је што сам разријешен и зачудио бих се да је било супротно, а смијењен сам јер сам бранио истинску Црну Гору, а не мафијашку", рекао је Бечић на протестима под слоганом "Устани. Одбрани. Побиједи" у организацији Демократске Црне Горе.

Он је нагласио да је народ трпио много тога, али издају никада није прихватио.

Лидер Демократа тврди да другим странкама требају анализе и сједнице органа да би одговорили на просто питање да ли хоће са ДПС-ом, док се неки још размишљају и понашају у складу са народном "село гори, а баба се чешља".

"Све иде у правцу издаје народне воље и то се јасно види, јер се не може са два или три одсто подршке владати једном државом", рекао је Бечић.

Функционер Демократске Црне Горе Никола Ровчанин рекао да је политичка сцена у Црној Гори кристално јасна, један дио политичара је са народом, а други дио са ДПС-ом.

Он је нагласио да је вољом народа 30. августа 2020. године ДПС смијењен, те позвао лидера Грађанског покрета УРА Дритана Абазовића да дође у Пљевља и да погледа људе у очи.

Ровчанин је позвао грађане да дођу на протест у Подгорицу у сриједу, 16. фебруара, у 18.00 часова.

Окупљени грађани су након обраћања лидера Демократа кренути у протесну шетњу улицама Пљеваља.

 

Протест Демократа одржан је и 9. фебруара у Подгорици, а синоћ у Колашину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана